Ta körkort med en intensivkurs

Ska du ta körkort på en Trafikskola i Stockholm via en så kallad intensivkurs, finns det flera par saker som du bör tänka på innan du bokar och kör igång.

Här följer 3 av våra bästa tips och råd för dig som funderar på en intensivkurs för körkort i Stockholm:

1. Latmaskar undanbedes = endast för dig som är studiemotiverad!

Ibland hör man personer som ämnar genomföra en intensivkurs för Körkort med motivationen att detta skulle vara ”lättare än att ta ett vanligt körkort”. Hör du till denna kategori personer så bör du nog tänka om en smula.

En intensivkurs är snarare tvärtom till för dig som är väldigt studiemotiverad och som är förberedd på att slita hårt under en begränsad tid.

2. Förbered dig!

hallerEn vanlig fråga till bilskolorna från personer som vill gå intensivutbildning för körkort är, givetvis, vad kalaset kommer att kosta. Det finns inget entydigt svar på detta, men som med allt annat så kommer du billigare undan om du är väl förberedd när du inleder din intensivkurs.

En person som aldrig suttit bakom ratten tidigare, och som aldrig öppnat körkortsboken, kommer att behöva längre tid än en person som är väl förberedd och som har övningskört privat flera gånger. Det säger sig självt, eller hur?

3. Fokusera på bara intensivkursen!

När du väl är dax att sätta igång med din intensivkurs så är ett tips att du verkligen ägnar dig helhjärtat åt detta bestyr så länge utbildningen varar. Låt med andra ord detta vara ditt mindset, din grundinställning: nu gör jag det här och inget annat.

Prata med familj och vänner innan och förklara att du verkligen vill ägna dig åt ditt körkort; det andra får helt enkelt vänta några dagar.

4. Hitta rätt kurs

Vi är alla olika. Vi har alla olika lätt att lära nya saker. Därför är det viktigt att du hittar en trafikskola med rätt pedagogik och upplägg när du ska ta din intensivutbildning.

Lägg extra tid på det här, och kör inte bara på första bästa – och billigaste – körskola. Ställ frågor. Känn dig för. Det är dina pengar och din tid det handlar om.